Categorie├źn
Intern Verslagen

Doller koploper na vijf ronden schaken

Pieter Doller is koploper na vijf gespeelde ronden in de interne competitie van de schaakclub Leek. De ambitieuze schaker uit Leek schakelde wekelijks de concurrentie uit en leidt met een 100%-score. Een andere voormalige clubkampioen, Johan ten Hoor uit Roden, is eveneens op dreef en verloor alleen een partij van Doller. Frans Huisman staat derde, en Huib Matthijsse doet het erg goed met een vierde plek en is nog zonder nederlaag. Nieuw lid en webmaster Gert-Jan Ris neemt na drie overwinningen en twee verliespartijen, de vijfde plaats in.

Pieter in diep gepeins verzonken.

Clubkampioen Tijmen Hofstra en enkele andere leden doen vanwege het Coronavirus nog niet mee aan de competitie. De uitslagen van ronde 5 en de volledige stand na vijf ronden staat op de Interne Competitie pagina, welke te vinden is via het menu Competities-Intern. Er staan voor de indeling ook leden in die nog geen partij gespeeld hebben.

Met vriendelijke groet,

Frans Huisman

PS In deze vijfde ronde van de Interne Competitie speelde Pieter met zwart tegen Gert-Jan. Hun partij kun je naspelen in de pgnviewer van Chesstempo. Pieter en Gert-Jan hebben samen een mooie analyse van hun partij gemaakt. Het naspelen waard. De analyse is te vinden in het menu onder Competities-Intern-Partijen.

Hieronder een drietal foto’s die tijdens de vijfde ronde gemaakt zijn op 9 oktober 2020.

Ook Huib en Teije in volledige concentratie. Teije verloor de partij omdat hij, naar eigen zeggen, ‘volledig onnodig’ een paard ‘weggaf’.
Op de achtergrond de partij tussen Jan Arie en Issa, waarin Jan Arie met prima eindspel aan het langste eind trok en verdiend won.
Mooi overzicht van de speelruimte in De Balkhoeve, waarin prima de Coronarichtlijnen in acht kunnen worden genomen. Alle deelnemers houden zich ook uitstekend aan de anderhalve meter afspraak en er is voldoende desinfectiemiddel aanwezig.