Aldert-Jan snelschaakkampioen 2023

28 april 2023, afgelopen vrijdag, streden 9 spelers om de titel Open Snelschaakkampioen van Leek. Aldert-Jan maakte zijn favorietenrol waar en leek rechtstreeks af te stevenen op de overwinning. Na 7 ronden had hij alles nog gewonnen. Andere kanshebbers als Pieter, Tijmen en Kees hadden al minimaal 2,5 punt afgegeven. Alleen Marijn had nog maar een verliespunt, hij had verloren van Pieter.
In de onderlinge krachtmeting tussen Marijn en Aldert-Jan trok Marijn aan het langste end, zodat beiden na 8 ronden op 6 punten stonden (beiden hadden al een ronde vrij gehad). Marijn won van Frans, en ook Kees kwam er tegen Aldert-Jan niet aan te pas, zodat na de reguliere rondes Marijn en Aldert-Jan gezamenlijk bovenaan stonden. In de daarop volgende barrage van twee partijen bleek Aldert-Jan te sterk voor Marijn, met 2-0 trok Aldert-Jan de titel naar zich toe.
Pieter en de verrassende Tobias deelden de derde plaats met een achterstand van 2 punten op de koplopers, Kees en Tijmen volgden op een halfje daarachter op een gedeelde 5e plaats. Gast uit Roden Lieuwe Boskma werd 7e met 2 punten, Frans 8e met 1 punt. Jeugdlid Hidde van Viegen had nog niet genoeg ervaring in het snelschaken, en eindigde op de laatste plaats, maar zijn spel belooft veel voor de toekomst.

Groeten,
Kees

 

– O – O – O –