Jeugdtoernooi Chessfestival Groningen

Op woensdag 28 december 2022 wordt er bij het Chessfestival Groningen het Jeugdtoernooi gehouden. Het toernooi maakt onderdeel uit van de Noordelijke Grand Prixtoernooien.

Dat betekent dat je tussen de partijen kunt kijken bij de honderden schakers die in de grote sportzaal spelen (wel stilletjes natuurlijk). De ouders kunnen ook luisteren naar het commentaar dat gegeven wordt over partijen, kunnen in de schaakwinkel snuffelen of kunnen in het sportcafé een kopje thee drinken.

Maar jij komt natuurlijk in de eerste plaats om te schaken. Er wordt in groepen gespeeld van 8 personen met een bedenktijd van 15 minuten per persoon per partij. Groep A bestaat niet uit 8 maar uit 6 personen en heeft daarom een bedenktijd van 20 minuten.

Gespeeld wordt er in de spiegelzaal van het sportcentrum. Kun je jezelf achter het schaakbord zien.

Inschrijfgeld: € 5,-
Aanmelden aan de zaal: Tussen 12:30 en 12:45 uur
Indeling: Groep A: 6 personen, overige groepen: 6-8 personen
Indeling op basis van de KNSB-jeugdrating
Speeltijd: 15 minuten per persoon (groep van 6: 20 min. pp)

Inschrijven (tot 27-12, 20:00 uur) en info op de site van de NOSBO: klik hier
 
Opzet Grand Prix-toernooien
Je speelt in een groep van 6 of 8 spelers die qua rating bij jou in de buurt zitten. Je speelt tegen iedereen uit je groep (dus 5 of 7 partijen). Voor de beste drie spelers per groep is een prijs. Je hoeft géén lid van een schaakclub te zijn om mee te kunnen doen met de GP.

– O – O – O –