BSK sc Leek 2022

Zaterdag 9 april 2022 organiseerde sc Leek het Basis Scholen Kampioenschap 2022 voor scholen uit de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld. Het toernooi is inmiddels achter de rug en de cbs Rehoboth uit Oldekerk is winnaar geworden. In het menu zijn verwijzingen opgenomen naar de uitslagen, foto’s en een uitgebreid verslag van het toernooi.


Hieronder de uitnodiging naar de basisscholen.

Schaakkampioenschap voor Basisscholen Gemeenten Westerkwartier en Noordenveld 2022

Schaakclub Leek organiseert (ook) dit jaar het officiële schaakkampioenschap voor basisscholen uit de gemeente Westerkwartier, tezamen voor de basisscholen uit de gemeente Noordenveld. Scholen spelen in teams van vier kinderen en de beste school, of bij voldoende deelname, de beste twee scholen doen mee aan de finaledag dat door de NOSBO georganiseerd wordt op 21 mei 2022. Hier zijn NK tickets te verdienen voor het NK basisscholen in juni 2022.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 9 april 2022 vanaf 13.00 uur. Om ongeveer 17.15 uur is de prijsuitreiking. Wij willen graag dat iedereen uiterlijk 13.15 uur aanwezig is zodat we op tijd (13.30 uur) kunnen beginnen.

Speellocatie:  Samenlevingsschool De Stapsteen
                       Oldenoert 23-1
                       9351 KN Leek


 

Alle deelnemers spelen op 9 april zeven ronden volgens het Zwitsers systeem. Dit houdt in dat spelers met ongeveer gelijke score tegen elkaar worden ingedeeld. Iedereen speelt dus steeds tegen iemand die ongeveer even sterk is.

Het toernooi is zowel een scholentoernooi als een individueel kampioenschap. Elke school kan met een onbeperkt aantal kinderen deelnemen (dus ook met minder dan 4 leerlingen). Om opgenomen te worden in het scholenklassement, moet een school deelnemen met een team van minimaal vier kinderen. Een team mag ook met invallers spelen. De resultaten van de beste vier spelers worden voor dit klassement bij elkaar opgeteld. Wanneer een school slechts drie kinderen op de been kan brengen mogen ze ook meedoen.

Naast het scholenklassement, strijden alle deelnemers natuurlijk ook voor de individuele klassementen. Er zijn drie individuele klassementen:
   –  Algemeen
   –  Groep 5 en lager
   –  Meisjes

Voor elk klassement is er een prijs beschikbaar. Daarnaast zijn er een aantal verrassingsprijzen.
En natuurlijk krijgt iedere deelnemer een leuke herinnering. U kunt uw deelnemers opgeven onder vermelding van naam, groep en geslacht. Gebruikt u daarvoor het bijgevoegde formulier. Vergeet niet de naam van de school te vermelden. Uiterlijk donderdag 7 april 2022 moeten de inschrijfformulieren bij ons (E-mailadres: gjr.ris@home.nl) binnen zijn.

Deelname aan dit toernooi is geheel gratis.

Tussen de partijen door kunnen kinderen deelnemen aan een simultaan tegen een sterke schaker. Ook ouders en begeleiders van kinderen mogen hier aan meedoen. Op de speellocatie zelf zijn consumpties verkrijgbaar tegen vriendelijke prijzen.

Wilt u het schaakkampioenschap onder de aandacht brengen van uw docenten en leerlingen? We hopen op een goede deelname van uw school. We rekenen ook dit jaar weer op een deelnemersaantal tussen de 40 en 60 kinderen.

Tot slot willen wij de aandacht vestigen op de mogelijkheid om gebruik te maken van onze schaaktrainers. Ze zijn gediplomeerd KNSB Schaaktrainer I en kunnen u als school ondersteunen in de voorbereiding op dit kampioenschap. Neem hiervoor contact op met onze contactpersoon voor dit toernooi Gert-Jan Ris. Hij kan u informeren over de mogelijkheden.

Neemt u gerust contact op als u nog vragen heeft. We zullen deze graag beantwoorden.

Met hartelijke groet,
Pieter Doller
voorzitter@schaakclubleek.nl
06 – 273 735 07

Correspondentie:
Gert-Jan Ris
Mobiel: 06 – 54 210 765
E-mail: gjr.ris@home.nl

Rehoboth winnaar BSK Westerkwartier 2020

 

– O – O – O –