Jeugdschaken

Hallo,

Op deze pagina kun je alles vinden over het jeugdschaken bij sc Leek.

Klik hier wanneer er geschaakt wordt (jaarkalender jeugd). Het seizoen 2022-2023 is begonnen op vrijdag 2 september 2022 en loopt t/m eind mei 2023.

Jeugdschakers van 6 tot ca. 15 jaar kunnen om 18.30 uur komen om een aantal partijtjes te spelen en om schaakles te krijgen. Er zijn schaaktrainers aanwezig die uitleg kunnen geven over het jeugdschaken en de gang van zaken. Bij de jeugd wordt gebruik gemaakt van De Stappenmethode, die kinderen (beter) leert schaken.

Afmelden via de website
Wanneer je verhinderd bent om te komen schaken kun je je afmelden via de site: klik hier om naar de speciaal hiervoor bedoelde Afmeldpagina te gaan. Deze mogelijkheid is (ook) te vinden in het menu onder Jeugd-Afmelden.

– O – O – O –

 

Schaken is niet alleen een leuke sport, maar ontwikkelt ook het denkvermogen. Dus wil jij het eens proberen? Kom dan gerust langs met of zonder je ouders. Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Sander Bolhuis via jeugd@schaakclubleek.nl of 06-54320177.

Ouderparticipatie.
Ouders zijn een belangrijke bron van vrijwilligers. Om ervoor te zorgen dat de jeugdleden op een goede manier hun sport kunnen beoefenen moeten veel zaken geregeld worden, en de hulp van ouders is hierbij onmisbaar. Om ouders te bewegen taken voor de vereniging uit te voeren is het van belang dat zij zich betrokken gaan voelen bij de vereniging van hun kind. Ouders zijn (zeer) welkom om op de clubavond te kijken of om mee te helpen.

Helemaal onderaan deze pagina het Jeugdplan dat op vrijdag 18 maart 2022 aan de leden is gepresenteerd.

Schaaktrainers:
    Jan Arie Stokhorst
    Gert-Jan Ris
           Mobiel: 06 – 54 210 765
           E-mail: gjr.ris@home.nl
    Tobias van Essen
    Sander Bolhuis
           E-mail: jeugd@schaakclubleek.nl

– O – O – O –

 

Ook het Basisscholenkampioenschap 2022 dat op 9 april 2022 is gehouden staat op de site. Je kunt hier alles over vinden in het menu onder Jeugd (BSK-2022).

Rehoboth winnaar BSK Westerkwartier 2020  

– O – O – O –

 

Presentatie Jeugdplan

De opstellers van het Jeugdplan (Pieter Doller, Jan Arie Stokhorst en Gert-Jan Ris) hebben vrijdag 18 maart 2022 een presentatie gehouden over het Jeugdplan. Hierbij waren veel jeugdleden, enkele ouders, alsmede een aantal (senioren)leden aanwezig. Het is een zeer geslaagde bijeenkomst geworden, dat afgesloten werd door een simultaan van ons eerste teamspeler Kees Praagman.

Het bestuur had medio januari het Jeugdplan digitaal al ontvangen en inmiddels ook goedgekeurd, maar tot een fysieke overdracht en een presentatie aan de leden was het nog niet gekomen. Dat is ook op deze bijzondere bijeenkomst gebeurd. Een hele succesvolle avond dus.

Hieronder het Jeugdplan zelf. Lees het eens door. Het is ook te downloaden en te printen. Door op en neer te scrollen kun je het volledige document doorlezen; klik op ‘>>’ in de bovenste balk voor meer opties.

– O – O – O –

NOSBO
De Jeugdpagina van de NOSBO kun je hier vinden en voor de toernooi-agenda klik hier.

 

– O – O – O –