Partijen – intern

Afgelopen vrijdag 9 oktober 2020 speelde ondergetekende tegen Pieter Doller in de vijfde ronde van de Interne Competitie.

De partij kun je hieronder naspelen in de pgnviewer van Chesstempo. Voor een korte handleiding zie onderaan deze pagina. De analyses zijn gemaakt door het schaakprogramma Hiarcs. Het bijbehorende commentaar is van Pieter en ondergetekende.

Gert-Jan Ris.


https://www.schaakclubleek.nl/wp-content/plugins/embed-chessboard/pgn4web/Games/2020-10-09_GJR-Pieter.pgn

 
Korte handleiding
►Bordgrootte.
De grootte van het bord is aan te passen door met je muis naar de rechterkant van het bord te gaan en als er een dubbele pijl verschijnt deze dan vast te houden en te verschuiven naar links/rechts. Dit kun je ook doen voor de zettenreeks door met je muis naar de onderkant van de zettenreeks te gaan en als er een dubbele pijl verschijnt deze dan vast te houden en te verschuiven naar boven/onder.
►Schuifbalk.
Naast de zetten is er ook een scrollbar (aan de rechterkant) om de zettenreeks te verschuiven. Overigens gaat deze automatisch mee wanneer je de zetten doet (door te klikken op het pijltje in de groene balk boven de zetten of door je toetsenbord te gebruiken).
►Analyses.
Bij sommige zetten is een analyse toegevoegd. Dat is aangegeven met een groen plus-teken. Klik op de betreffende zet (ook in het groen) en de analyse wordt zichtbaar. Deze kan weer “dichtgeklapt” worden door op het rode min-streepje te klikken.
 
Vraag van de webmaster aan de lezer:
Heb je een vraag of een goed idee? Vertel het ons! Gebruik hiervoor het Idee├źnformulier.
Wil dat er ook een partij van jou op de site geplaatst wordt? Neem dan contact op met Gert-Jan Ris (webmaster). Gebruik ook hiervoor het Idee├źnformulier.

– O – O – O –