Algemeen Jeugd Verslagen

Winnaars online toernooien Schaakclub Leek

In september en oktober 2020 zijn vijf fysieke ronden gespeeld; Pieter Doller gaat daar ongeslagen aan de leiding. Tijdens de Lockdowns heeft de schaakclub Leek 18 online toernooien voor senioren georganiseerd en 9 toernooien voor de jeugd. Dit gebeurde afwisselend op www.chess.com en op www.lichess.org. Ook de bedenktijd van de toernooien varieerde, van 10 minuten tot een half uur per persoon per partij.

Tijmen Hofstra wist zeven keer een toernooi te winnen. Johan Scharft, Pieter Doller en Frans Huisman eindigden ieder twee keer bovenaan. Eenmalige winnaars waren: Lieuwe Boskma, Arnold Meijster, Sander Westerlaan, Kees Praagman en Bauke Koole.

Bij de jeugd wonnen Alexander Wiekens en Pepijn Steendam twee maal, en Maisson Jozef en Tobias van Essen één maal. De anderen werden gewonnen door één van de jeugdleiders.

De buurclubs Leek en Roden gaan een online massakamp tegen elkaar schaken. De voorlopige datum hiervan is vrijdag 23 april 2021.