Algemeen Intern Jeugd

Bijzondere start schaakseizoen in Leek

Geachte leden en belangstellenden,
De schaakclub Leek kende in meerdere opzichten een bijzondere start van het schaakseizoen. Waar normaal gesproken de prijzen voor de jeugd aan het einde van het seizoen worden uitgedeeld, gebeurde dat door Corona nu aan het begin van het nieuwe schaakseizoen. Na een korte toespraak van jeugdleider Teije Smedinga, mochten de jeugdschakers hun eigen medailles en beker van de prijzentafel ophalen. Dit begin van het jeugdschaken stimuleerde ook de nieuwe kinderen om fanatiek mee te gaan doen aan de interne jeugdcompetitie op de vrijdagavonden van 18.30 tot 19.30 uur.
Waar de jeugdschakers de “schoolregels” konden volgen, kregen de volwassenen te maken met het KNSB-Corona-protocol. Daar viel in De Balkhoeve prima mee te schaken en daardoor kan de interne competitie op vrijdag 11 september a.s. een aanvang nemen. De schaakclub had als proefopstelling de borden in de lengte van de tafels uitgezet, waardoor de afstand tussen de schakers groter was dan gebruikelijk. Dit is geen verplichting, maar na afloop gaven de schaakspelers aan hier goed mee uit de voeten te kunnen.
In De Balkhoeve kan ook goed geventileerd worden, en ook dat verkleint het risico op besmetting. Gelukkig komen in het Westerkwartier en Noordenveld nauwelijks Coronagevallen voor, wat de keuze voor het clubschaken vergemakkelijkt. We vragen echter uitdrukkelijk om bij klachten die op Corona kunnen wijzen, die avond(en) niet te komen.
Op vrijdag 11 september 2020 is de eerste ronde van de interne competitie, die wederom volgens het Keizersysteem gespeeld wordt. Bij ons is het traditie om de eerste paringen via loting te verrichten, die om 19.45 uur plaats zal vinden. De jeugd schaakt tot 19.30 uur, dus graag ná die tijd naar de Balkhoeve komen. Bij binnenkomst a.u.b. uw handen desinfecteren, en mocht u na de eigen interne partij, nog met iemand anders willen schaken, dan a.u.b. eerst weer even de handen wassen en/of ontsmetten.
Kees Praagman (voorheen Unitas) is lid van de schaakclub Leek geworden, en vormt zeker een versterking voor het team Leek 1.