Algemeen Intern

Update: vrijdag 3 april voor leden en belangstellenden om 20.00 uur Online schaaktoernooi leden schaakclub Leek

Op vrijdag 3 april is het tweede online schaaktoernooi van SV Leek gespeeld. Het tempo was 3 minuten p.p. plus 2 seconden per zet, en dan heb je het over snelschaken. Tijmen Hofstra bleek er het beste in te zijn, op de voet gevolgd door Erwin Heijnen en Johnny Albadeen. Pieter Doller werd vierde. Onder de 14 deelnemers ook leden van de schaakclub Roden en belangstellenden van de schaakclub Leek e.o.

Op vrijdag 10 april a.s. Is het Goede Vrijdag (Paasweekende) en dan stond er al geen schaken op de jaarkalender. We overwegen om op vrijdag 17 april en/of vrijdag 24 april weer een online toernooi te organiseren.  De leden en bij ons bekende belangstellenden, krijgen daar via de mail bericht over.

Het eerste online schaaktoernooi van de sv Leek op 27 maart j.l is gewonnen door Sander Westerlaan. Adrian Kuiper werd tweede en Issa Albadeen derde. Er werden vijf ronden van 10 minuten per persoon per partij gespeeld. Het was een geslaagd experiment, en de contacten konden via de chatfunctie aangehaald worden.

Vrijdag 3 april willen we een online schaaktoernooi voor de jeugdleden organiseren om 19.00 uur (info volgt via de mail). Ook is er op vrijdag 3 april om 20.00 uur een online snelschaaktoernooi voor leden en belangstellenden. Je kunt je aanmelden tussen 19.00 en 20.00 uur. Alle leden, en de op hun verzoek in ons bestand opgenomen belangstellenden, hebben bericht gehad via de mail.

Door de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, ligt de interne competitie van de schaakclub Leek sinds 6 maart j.l. stil. Ook alle competitiewedstrijden van de KNSB zijn tot nader order geannuleerd. De NOSBO heeft de externe competities voor dit seizoen per direct beëindigd.

De schaakclub Leek e.o. zit echter niet stil en organiseert voor haar leden op vrijdagavond 27 maart 2020 20.00 een online schaaktoernooi. De club heeft via de KNSB op www.Chess.com een eigen domein voor leden van de schaakclub Leek. Leden kunnen zich met een gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden voor deelname aan het online toernooi. Ze hebben via de mail een instructie ontvangen om zich voor het toernooi aan te melden.

Mocht het toernooi een succes worden, dan overweegt het bestuur om ook toernooien voor de jeugdleden en belangstellenden te organiseren. Het snelschaakkampioenschap van de schaakclub Leek wordt mogelijk ook via www.chess.com gespeeld. Wellicht zit er ook nog een Online Schaakkampioenschap van het Westerkwartier in. Houdt u hiervoor deze website www.schaakclubleek.nl in de gaten.