Categorie├źn
Jeugd Verslagen

Rehoboth winnaar BSK Westerkwartier 2020

De schaakclub Leek heeft met de NOSBO afgesproken dat er drie teams van het Basisschoolschaakkampioenschap van het Westerkwartier deel mogen nemen aan de halve finales van Drenthe en Groningen. Naast kampioen CBS Rehoboth, hebben ook CBS De Wegwijzer uit De Wilp en SLS De Stapsteen uit Leek een uitnodiging ontvangen voor zaterdag 14 maart 2020.
CBS Rehoboth uit Oldekerk is de verdiende winnaar van het Basisschoolschaak-kampioenschap 2020 van het Westerkwartier. Ook in 2019 wist de school als bovenste te eindigen van het eerste WK-kampioenschap, terwijl het een jaar eerder het gezamenlijke toernooi van de afzonderlijke gemeenten had gewonnen.
Het BSK werd dit jaar in de basisschool SLS De Stapsteen in Leek gehouden, wat als een prima locatie werd ervaren. Nieuw was het Zwitserse speelsysteem, waarbij de computer teams die ongeveer evenveel punten hebben, tegen elkaar laat schaken. Dankzij de inzet van de kinderen en de begeleiding van de jeugdleiders van de schaakclub Leek, verliep het toernooi erg vlot.
Na zeven ronden kon de eindstand opgemaakt worden, en de prijzen worden uitgereikt. CBS Rehoboth won alle zeven wedstrijden en kwam daarmee op 14 match-punten en 25,5 bordpunten. Dit gebeurde met de volgende jeugdschakers: Mark, Wouter, Mike, Twan en Hugo. Als tweede met 12 matchpunten en 18 bordpunten, eindigde CBS De Wegwijzer uit De Wilp. De zilveren medailles waren voor Arthur, Bowe, Jeuran en Sem. De derde plaats van voor het thuisspelende team SLS De Stapsteen met 9 matchpunten en 14 bordpunten; behaald door Yazan, Mohammed, Steff en Bjorn.
Rehoboth nam de Westerkwartierwisselbeker mee naar school, en mag als kampioen sowieso mee doen aan de halve finales van de Noordelijke Schaakbond op zaterdag 14 maart 2020.

Meer foto’s van het BSK-toernooi van 8 februari 2020 staan hier.