Johan ten Hoor verstevigt koppositie

Nieuwsbrief no. 11 / 11-10-2021

Geachte leden van de schaakclub Leek,

Op de ALV van 28 september jl. is Frans Huisman afgetreden als voorzitter (en secretaris a.i.) en is ondergetekende uw nieuwe nieuwe voorzitter geworden. Ik hoop dat we veel plezier zullen hebben in het schaken en het bevorderen van de schaaksport. Helaas is er nog geen secretaris gevonden, wie meldt zich aan?
Gelukkig is er wel een nieuwe teamleider voor Leek 2 gevonden, Katrinus Posthumus. Leek 1 speelt dit seizoen met een 8-tal en Leek 2 speelt met een 6-tal. Er zijn twee beker teams, dit zijn 4-tallen.

Op de ALV is ook een discussie geweest over het gebruik van de mobiele telefoon. De afspraak is dat de telefoon uit moet zijn, dit zijn de officiële regels. Het is toegestaan om tijdens het spelen in de interne competitie een elektronisch communicatiemiddel bij zich te hebben, op voorwaarde dat dit apparaat uitgeschakeld is. De wedstrijdleider kan hier in bijzondere gevallen ontheffing voor verlenen (bijvoorbeeld als een speler onverhoopt bereikbaar moet blijven).

Recent was er onduidelijkheid over het noteren in de tijdnoodfase bij 30 seconden per zet. Je moet blijven noteren, de 30 seconden geven je daar de tijd voor, je mag wel eerst de zet doen.

Het blijkt dat niet iedereen bij de senioren zich afmeldt voor de interne competitie. S.v.p. wel afmelden bij Huib Matthijsse (matthijsseh@gmail.com), bij voorkeur via de website op de hiervoor bedoelde Afmeldpagina.

Verslag Interne competitie ronde 5 dd 08-10-2021.
Johan ten Hoor verstevigde zijn koppositie door Gert-Jan Ris te verslaan. Martien Veldman raakte verder bij hem achterop doordat hij in een enerverende partij remise speelde tegen Menno Keizer. Pieter Doller leed zijn tweede nederlaag, nieuwkomer Marijn Swemmer versloeg hem in een degelijke partij. Issa Albadeen wist verrassend te winnen van Kees Praagman. Overige uitslagen: Huib Matthijsse – Katrinus Postumus remise, Thomas Rockers – Tobias van Essen 0-1.

Alle uitslagen van deze ronde en uiteraard een bijgewerkte ranglijst kunt u vinden op onze site met alle info over de Interne Competitie.

Pieter Doller
voorzitter@schaakclubleek.nl