Clubkampioenen hebben het lastig in 3e ronde Interne Competitie

Nieuwsbrief no. 10 / 26-09-2021

Geachte leden van de schaakclub Leek,

In de derde ronde van de interne comptitie lukte het de clubkampioenen Tijmen Hofstra en Pieter Doller niet om te winnen. Alleen Johan ten Hoor kwam tot winst.
Gert-Jan Ris hield Tijmen op remise en had zelfs een klein plusje in de slotstelling. In de partij van Martien Veldman tegen Pieter, greep eerstegenoemde de kans om van zijn eeuwige rivaal te winnen. Hij bouwde een kleine voorsprong vakkundig uit.

Menno Keizer kwam tegen Frans Huisman twee pionnen voor, maar kwam passief te staan, en ging ten onder aan de overvloed aan stukken gericht op zijn koning. Nieuw lid Marijn Swemmer, liet Tobias van Essen kennis maken met een opening die aantrekkelijk lijkt voor wit, maar na een actieve aanval van zwart, tot verlies leidt. De vele trainingsuren van Thomas Rockers stelden hem in staat om de ervaren Teije Smedinga te verslaan. Johan ten Hoor verbeterde tegen Katrinus Postumus rustig zijn stelling, en liet zien wederom een kampioenskandidaat te zijn. Tetske Hoftstra en Bauke Koole kwamen in een toreneindspel terecht, waarin het vertrouwen in de stelling van Bauke groter was en hem de winst bezorgde.

Fysiek schaker Martien gaat na zijn winst op Pieter aan de leiding na de derde ronde. Frans, Johan en Bauke volgen hem, op gepaste afstand. Het kan wel eens een zeer spannend seizioen worden voor wat betreft het kampioenschap! Alle uitslagen van deze derde ronde en uiteraard een bijgewerkte ranglijst kunt u vinden op onze site met alle info over de Interne Competitie.

Namens het bestuur van de schaakclub Leek,

Frans Huisman – voorzitter@schaakclubleek.nl (en secretaris a.i.) – 0652145775