Categorie├źn
Intern nieuws (1) Verslagen

Johan Ten Hoor herfstkampioen en 2 online toernooitjes

Na tien ronden is i.v.m. de corona weer gestopt met de interne competitie. Door al zijn partijen te winnen is Johan ten Hoor herfstkampioen geworden. Opvallend is ook dat op de tweede en derde plaats, Martien Veldman en Pieter Doller, spelers staan die lang lid zijn van de club terwijl er diverse nieuwe sterke spelers lid zijn geworden.

Bij het online schaken doen de nieuwe spelers het ook goed. Marijn Swemmer won het eerste onlinetoernooi en bij het tweede onlinetoernooi werd hij tweede. Deze laatste werd verassend gewonnen door Gert-Jan Ris, hij versloeg Marijn door een mooi loperoffer op a6 (zie afbeelding).

Eindstand 1e onlinetoernooi: 1. Marijn Swemmer 5 punten, 2. Pieter Doller 4 punten, 3/4. Johnny Albadeen en Thomas Rockers 3 punten.
Eindstand 2e onlinetoernooi: 1. Gert-Jan Ris 5 punten, 2. Marijn Swemmer 4 punten, 3/4. Pieter Doller en Tijmen Hofstra 3 punten.

Hartelijke groet,
Pieter

Beslissend moment in de partij Gert-Jan – Marijn. Stand na 25…Lg5.
Wit speelt 26.Lxa6! Marijn sloeg de loper waardoor de toren kon binnenvallen, er volgde: 26….bxa6 27.Tb6 Dc8 28.Tf7+ en zwart gaf op. Op het loperoffer had zwart nog 26….Tb8 kunnen spelen, maar ook dan wordt het lastig voor zwart. Wit speelt dan alsnog de toren naar b6 die daar ijzersterk staat.

 

– O – O – O –