Algemeen Intern Jeugd Verslagen

Jeugdige schaakster wint prijs online schaaktoernooi

De 9-jarige Féline Brouwer uit Leek heeft door een mooie matcombinatie in haar partij in de laatste ronde van het online schaaktoernooi van sc Leek de uitgeloofde prijs verdiend.

Het online schaaktoernooi is gehouden op 30-12-2020. Er zijn vier ronden gespeeld met een speeltempo van 15 min. plus 10 sec. per speler per partij, en er deden in totaal 14 deelnemers aan deel. Super mooi natuurlijk dat het online schaken zo populair is geworden en dat veel leden van onze schaakclub hieraan meedoen. Link naar alle uitslagen: online schaaktoernooi sc Leek dd 30-12-2020.

Féline ontvangt deze aanmoedigingsprijs om vooral door te gaan met schaken en nóg beter te worden. Ze schaakt nog niet zo heel lang en dan is het natuurlijk leuk wanneer je zo’n prijs verdiend. Ze ontvangt binnenkort een mooi schaakboek èn, wanneer dit weer mogelijk is, mag ze een aantal schaaklessen volgen en krijgt ze uiteraard schaakbegeleiding bij sc Leek.

Hieronder de winnende eindstelling:

Féline speelt met zwart en met haar laatste zet, 34….Tg1#,  zet ze de witte koning mat. Het witte paard op e3 kan het mat niet meer voorkomen, want deze staat gepend door zwarts loper op f4. Super knap gedaan en gefeliciteerd.

Namens het bestuur van sc Leek,

Pieter Doller
Bestuurslid Technische Zaken