Verslag BSK Leek 2023

Met 36 opgegeven deelnemers beloofde het een gezellige dag te worden op CBS Van Panhuys.
Rond de klok van 10 uur begonnen we uiteindelijk met –door wat afmeldingen- 33 jonge, enthousiaste schakers. Een oneven aantal spelers betekende dat er elke ronde iemand geen tegenstander had, gelukkig had Sander Bolhuis (die de score bijhield) wel tijd voor een vriendschappelijke partij.

Rondes 1 t/m 3 gingen Wouter Buiter en Sanne Boerema nek aan nek, maar tijdens ronde 4 greep Sanne de leiding door een felle aanval met wit. Een mooie penning op de zwarte dame kostte Wouter uiteindelijk de partij.Na de lunchpauze werd het tijd voor ronde 5 en nu zat –tot dusver ongeslagen- Tobias Stekelenburg aan bord 1, maar Sanne Boerema bleek wederom te sterk en ging naar 4 punten.
In ronde 6 speelde aan bord 2 Justin Verlaan tegen zijn clubgenoot Tobias die hij op fraaie wijze versloeg. Niels van Denzel had zwart tegen Sanne Boerema. Niels won een stuk in de opening maar gaf later zelf de kwaliteit op waardoor het uiteindelijk uitliep op remise.

In ronde 7 werd het uitermate spannend omdat er nog 3 spelers 1e in het klassement konden eindigen. Twan Roffel won op verrassende wijze tegen Niels van Denzel waardoor Niels op 5 punten bleef en Twan naar 5,5 steeg.
Justin Verlaan en Sanne Boerema hadden beide veel kansen, maar nadat vrijwel alle stukken werden afgeruild was remise de enige mogelijk uitkomst.

Na 7 rondes met prachtige partijen is in het algemeen klassement Sanne Boerema de winnaar, met 2e en 3e plek voor Justin Verlaan en Twan Roffel.
In de prijsklasse groep 5 of lager en beste meisjes gingen respectievelijk Matthijs Donkerbroek, Wytse Reitsma, Lieke de Groot en Noa & Iris Tjoelker naar huis met een beker.

Met in totaal 20(!) punten is CBS Rehoboth de onbetwiste winnaar in de school categorie gevolgd door CBS Van Panhuys met 16 punten; zij plaatsen zich voor de halve finale in Groningen op 25 maart 2023.

Met vriendelijke groet,

Sander Bolhuis
Jeugdbegeleider
Schaakclub Leek

Het BSK-team, met v.l.n.r. Tobias van Essen, Sander Bolhuis, Johnny Alabeen en Jan Arie Stokhorst.

Voor alle foto’s klik hier.

 

– O – O – O –