Snelschaakkampioenschap 2020-2021 en meer nieuws

Nieuwsbrief no. 9 / 24-05-2021

Geachte leden van de schaakclub Leek,

Ook aan dit merkwaardige schaakseizoen 2020-2021 komt een einde. De teruglopende besmettingen en de versoepelingen komen voor ons helaas te laat om het fysieke schaken weer op te starten. Het schaakseizoen loopt eind mei 2021 af en we komen dus voor de zomer niet meer in De Balkhoeve. Nu de vaccinaties er voor iedereen aan zitten te komen, willen we ook geen onnodige risico’s nemen.

Online Snelschaakkampioenschap 2020-2021.
We organiseren dit seizoen nog wel het online Snelschaakkampioenschap, zowel voor de senioren als voor de jeugd. Alle officiële leden van de schaakclub Leek kunnen er op vrijdag 28 mei 2021 aan meedoen. Dit is ook het enige evenement dit seizoen waar de winnaars een prijs thuis bezorgd krijgen. Naast natuurlijk de titel Snelschaakkampioen 2021. We spelen partijen van 3 minuten met 2 seconden bonus p.p. per zet.

De schakers die aan de competitie voor senioren en junioren mee doen, kunnen zich vrijdagavond vóór 20.00 uur (starttijd toernooi) aanmelden via de account van S.V.Leek op www.lichess.org. We schaken dan één volledige poule via het Zwitserse systeem. Je wordt geacht om alle wedstrijden uit te spelen, ook als er geen kans meer is op de eindoverwinning. Net als bij het fysieke snelschaken dus.

De jeugdschakers kunnen zich vóór vrijdagavond 19.00 uur (starttijd toernooi) aanmelden op www.chess.com. We willen de kinderen zoveel mogelijk partijen laten schaken, maar dat aantal hangt onder meer af van het aantal deelnemers. Doe dus allemaal eraan mee.

Schaakseizoen 2021-2022.
We beginnen het nieuwe schaakseizoen op vrijdag 27 augustus 2021 met een Open Schaakavond voor leden en belangstellenden. Een ideaal moment om vrienden, kennissen en (on)bekenden kennis te laten maken met het clubschaken. Het is om 19.45 uur in De Balkhoeve.
Op vrijdag 3 september 2021 starten we met de interne competitie. Tegen die tijd hebben we ook een jaarprogramma 2021-2022, waarbij we ervan uitgaan dat we alle activiteiten weer kunnen doen. We horen van de NOSBO de data voor de externe competities.

Graag tot ziens bij het Snelschaakkampioenschap 2021 (eindstand is na afloop terug te vinden op de website) en iedereen alvast een goede zomerperiode gewenst.

Namens het bestuur van de schaakclub Leek,

Frans Huisman – voorzitter@schaakclubleek.nl (en secretaris a.i.) – 0652145775

Pieter Doller – pieterdoller@live.nl – technische zaken en vicevoorzitter
Sander Westerlaan – penningmeester@schaakclubleek.nl – penningmeester