Toernooi 19 feb. – KNSB-beker – Massakamp

Nieuwsbrief no. 7 / 18-02-2021

Geachte leden en belangstellenden van de schaakclub Leek e.o.,

In deze korte nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte brengen van drie activiteiten.
De eerste is een online-schaaktoernooi op vrijdagavond 19 februari a.s. om 20.00 uur, waarbij we drie partijen met een wat langere bedenktijd spelen. We schaken op Lichess met een tempo van 25 minuten p.p.p.p. en dan volgens het Zwitsers systeem. Zo komen ook de schakers die niet van “snelschaakpartijen” houden, wat meer aan hun trekken. We hopen op veel deelname van leden én van belangstellenden.

De schaakclub Leek heeft zich ingeschreven voor het Online KNSB-bekertoernooi met schakers van Leek 1 (viertallen). Er wordt op de zaterdagmiddagen gespeeld, en een indeling is nog niet bekend. Pieter Doller zal als teamleider spelers vragen om er aan mee te doen.

We hebben onze buurclub – de schaakclub Roden – uitgedaagd voor een online Massakamp. De datum of de data en het speeltempo worden in overleg bepaald, tenminste … als de uitdaging wordt aangenomen. In dat geval komen we bij onze leden met het verzoek om mee te spelen in de massakamp. Dus denk er nu al vast over na, zodat we snel weten hoeveel Leekster schakers we op kunnen stellen.

Tot slot: Vanavond om 23.10 uur is op NPO 2 een mooie documentaire over de schaakfamilie Van Foreest te zien.

Met een vriendelijke groet,
namens het bestuur van de schaakclub Leek,

Frans Huisman
voorzitter@schaakclubleek.nl
06-52145775

Hieronder een korte handleiding van Huib om mee te kunnen doen aan het online-schaaktoernooi:

> Meld je aan bij lichess.org
> Klik op “Aanmelden”.
> Meld je aan met je account (of maak er één aan als je er geen hebt).
> Ga naar “Gemeenschap” en klik op “Teams”.
> Klik op “Alle teams”.
> Vul bij “zoek” S.V.Leek in en vraag om lid te worden.

Vanaf een uur vóór aanvang van het toernooi kun je je aanmelden.