Online schaken op vrijdag 5 feb a.s.

Nieuwsbrief no. 6 / 03-02-2021

Geachte leden en belangstellenden,

We hopen dat jullie en jullie naasten gezond zijn gebleven. Op een clubavond konden we – naast het onderwerp schaken – het wel en wee uitwisselen. Laten we hopen dat dat binnenkort weer kan, en stiekem hoop ik er op dat we vanaf maart 2021 de vrijdagavonden in De Balkhoeve present zijn. Als we dan nog een maand of drie kunnen schaken, zou ik daar voor dit moment tevreden mee kunnen zijn.

We hebben als bestuur in de mail van het afgelopen weekend (30/1) al aangegeven dat we de contributie voor dit seizoen verlaagd hebben.

Hebben jullie ook zo genoten van het TataSteelChesstoernooi 2021? Ik heb vooral de samenvattingen met commentaar van Stefan Kuipers om 20.00 uur gevolgd. Dat was zowel spannend (wist de uitslagen van te voren niet), leuk als leerzaam. Kan me ook voorstellen dat velen de partijen live hebben gevolgd. Het schijnt dat er 1,2 miljoen mensen naar de ontknoping op zondagavond hebben gekeken. Prachtig dat Jorden van Foreest en Anish Giri als nrs. één en twee zijn geëindigd.

Met Groninger Jorden als winnaar, komen de verhalen van de vroegere tegenstanders naar boven. Pieter Doller heeft tegen hem geschaakt voor de beker met Leek 1. Zo’n 6 jaar geleden schaakte Jorden nog met de familie Mostertman mee in het Gongschaaktoernooi in De Balkhoeve. We horen graag wat jouw eventuele ervaringen zijn met partijen tegen Jorden.

Schaken is sowieso “hot”, getuige de hoge kijkcijfers voor de Netflix-serie “Queens Gambit” en het succes van de Nederlanders bij TataSteel zal daar verder aan bijdragen. We hebben ondertussen wel aanmeldingen van nieuwe leden en geïnterresseerde schakers. Op dit moment kunnen we ze alleen online-toernooien bieden, en ik hoop dat belangstellenden over een maand fysiek mee kunnen doen. We bieden graag iedereen, die dat wil, de mogelijkheid om op de clubavonden een partij te schaken.

Nu dat nog niet kan, organiseren we aanstaande vrijdag 5 februari om 19.00 uur op Lichess.org (!) een toernooi voor de jeugd, en om 20.00 uur een toernooi voor junioren en senioren. Dit is voor leden èn belangstellenden, en we schaken vier partijen (zwitsers) van 10 min p.p.p.p. met 5 sec. increment per zet. Graag tot ziens op het internet.

Met vriendelijke groet,

Frans Huisman
voorzitter@schaakclubleek.nl

Hieronder een korte handleiding van Huib om mee te kunnen doen:

> Meld je aan bij lichess.org
> Klik op “Aanmelden”.
> Meld je aan met je account (of maak er één aan als je er geen hebt).
> Ga naar “Gemeenschap” en klik op “Teams”.
> Klik op “Alle teams”.
> Vul bij “zoek” S.V.Leek in en vraag om lid te worden.

Vanaf een uur vóór aanvang van het toernooi kun je je aanmelden.