Uitstel herstart seizoen 2020-2021

Nieuwsbrief no. 4 / 09-12-2020

Beste schakers,

We hadden als bestuur van de schaakclub Leek e.o. de stille hoop dat we aanstaande vrijdag 11 december een herstart konden maken met de Interne competitie van het seizoen 2020-2021. Het hoge aantal besmettingen met het Covid-19 virus maakt dat op dit moment niet mogelijk. Nog afgezien van de hoge landelijke cijfers, is de situatie in het Westerkwartier en Noordenveld de laatste weken eveneens verslechterd.

We zullen daarom het jaar 2020 afsluiten met een online schaaktoernooi op vrijdag 18 december om 20.00 uur via onze toernooilink op www.chess.com. De suggestie van enkele schakers om online te gaan schaken via “Lichess” nemen we mee, maar het moet dan wel weer georganiseerd en gecommuniceerd worden.

We hopen echter in januari 2021 weer fysiek te kunnen schaken, met als ideale startdatum vrijdag 8 januari. We bekijken begin januari 2021 de situatie in onze regio, en zullen dan tijdig aangeven wanneer we de Interne competitie hervatten.

Rest ons om jullie – naast een goede gezondheid – prettige feestdagen te wensen, en hopelijk ontmoeten we elkaar snel in het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de schaakclub Leek