Nieuwsbrief no. 15

Nieuwsbrief no. 15 / 25-04-2022

Geachte leden van de schaakclub Leek,

Agenda
Door verplaatsing van externe wedstrijden en bekerwedstrijden is de agenda voor het rest van het seizoen aangepast. Zie Jaarkalender. Jubileum 75 jaar wordt verplaatst naar het nieuwe seizoen.

Basisscholenkampioenschap
Het op 9 mei georganiseerd BSK was een groot succes. Op de website staat een verslag en de uitslagen. De winnende school Rehoboth uit Oldekerk en nummer twee Van Panhuys uit Leek worden uitgenodigd deel te nemen aan de NOSBO-finale op 21 mei. Zie ook: BSK.

Leek 1 extern, beker en toernooien
Afgelopen vrijdag versloeg Leek 1 het tweede team van ESG uit Emmen voor de bekerwedstrijd met 4-0. Sander Westerlaan, Erwin Heijnen, Marijn Swemmer en Pieter Doller wisten allemaal van de op papier zwakkere tegenstander te winnen. Leek 1 is nu geplaatst voor de kwartfinale die in juni gespeeld wordt.De laatste externe competitiewedstrijd speelde Leek met 4-4 gelijk tegen Lewenborg uit Groningen. Leek is geƫindigd op de 3e plaats van de NOSBO hoofdklasse A. Sander is topscoorder geworden hij won al zijn 3 partijen.

Bij twee toernooien waren 2 spelers van SC Leek succesvol. Tijmen Hofstra was winnaar van groep C van het Paasschaaktoernooi in Hoogeveen, hij won alle zeven partijen. Pieter werd winnaar van het 55+ Goudleven toernooi in Veendam door in de laatste ronde zijn concurrent te verslaan.

Afgemelde leden en nieuwe bestuursleden
De volgende leden stoppen eind van dit seizoen:
– Peter Bakker
– Rients Faber
– Tetske Hofstra
– Katrinus Posthumus.

Huib Matthijsse heeft aangegeven te stoppen als bestuurslid. Alleen Sander Westerlaan en ondergetekende blijven nu over als bestuurslid. Voor het bestuur zijn dringend nieuwe leden nodig.
De functies secretaris, jeugdleider en technische zaken zijn vacant.
Op de ALV van 24 mei hopen we een goede basis te leggen voor een voltallig bestuur.

Pieter Doller
voorzitter@schaakclubleek.nl