Leek I wint van HSP-Veendam

Afgelopen vrijdag 20 januari 2023 speelde het eerste in de achttallen competitie van de NOSBO thuis tegen HSP-Veendam. De bezoekers waren op volle sterkte, wij misten Erwin en Bauke. Johan ten Hoor en Robin Bos waren hun vervangers. HSP-Veendam had de eerste 3 wedstrijden dit jaar gewonnen en stonden op bordpunten tweede achter de Groninger Combinatie I. Wij hadden tot dusver nog maar 1 MP gescoord tegen SISSA I. Tegen GC 1 waren we kansloos. Onze derde wedstrijd uit tegen Bedum in december werd afgelast vanwege een kapotte verwarming in Bedum. Die halen we dinsdag 24 jan. in.

In de wedstrijd kwamen Aldert-Jan, Sander W en Robin al snel goed te staan. Kees en Marijn stonden iets minder, Tijmen had een dynamische stelling. Pieters stelling zag er ook niet heel degelijk uit, en Johan stond al snel erg gedrukt. Het stond snel 1-1, Tijmen won na een fraaie combinatie, en Johan werd vakkundig platgedrukt door zijn tegenstander. Pieter was inmiddels door een verkeerde keuze bij een afwikkeling een stuk achter geraakt, en stond op verlies. Sander had een veilige pluspion en ook een betere stelling, terwijl Aldert-Jan in alle rust al zijn stukken op de vijandelijke koning kon richten omdat die geen enkel tegenspel had. Kees had intussen zijn stelling in een beter staand eindspel veranderd, en Marijn kon de vijandelijke aanval onschadelijk maken en creëerde zelf kansen tegen de koning van zijn tegenstander.

Pieter verloor, Aldert-Jan won in de aanval en Marijn won na een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander. Groot materiaal en de partij. Robin had intussen een remiseaanbod van zijn tegenstander geaccepteerd. Met nog de partijen van Kees en Sander te gaan stond het 3½ – 2½. Kees kwam niet verder in zijn eindspel en bood remise aan, stand nu 4-3. Pieter wilde dat Sander remise aanbood om de winst veilig te stellen, maar Sander wilde doorspelen. En terecht (zie foto hieronder voor de slotstelling).

Eindstand 5-3. Na een slechte start van het seizoen op de weg naar boven.

Kees
20-01-2023

– O – O – O –