Leek II haalt uit tegen schakers Lewenborg

Vrijdag 11-11-2022 heeft het tweede team van Schaakclub Leek overtuigend gewonnen van Lewenborg II. Gert-Jan Ris ging voortvarend van start met de witte stukken. In een partij waar de damevleugel dicht was geschoven en hij ruimte overwicht had op rechts ging hij voortvarend naar voren met zijn h-pion. Zwarts koning stond in het midden, en kon niet goed weg. Gert-Jan offerde zijn paard op e6, en lokte daarmee de zwarte koning verder naar voren. Even later won hij de dame van zijn tegenstander en daarmee de partij.

Overzichtsfoto van de wedstrijd

Tobias van Essen won met zwart in een ingewikkelde stelling een pion en na wat manoeuvreren was dat een gedekte vrijpion geworden op b3. Wit probeerde nog tot aanval te komen door een pion door te schuiven naar f6, en even leek Tobias zich nog te vergissen toen hij dacht dat hij die aan on vallen met zijn koning. Maar hij herpakte zich en wist met actief spel de vijandelijke dreigingen af te slaan, en na torenruil kon hij zijn stelling consolideren en was de winst binnen.

Huib Matthijsse won een pion met een kleine combinatie, en wikkelde af naar een lastig eindspel waarin hij een paard had en zijn tegenstander een loper. Maar nog steeds wel twee pionnen meer. Zorgvuldig spel bezorgde hem ook de winst.

Robin Bos was opnieuw als laatste klaar. Nadat hij een gezonde pion kreeg aangeboden was het een kwestie van tijd voordat hij het 4e punt binnen bracht (zie foto voor de winnaar die de partij nabespreekt met zijn tegenstander). 4-0 voor de thuisclub.

Robin spreekt met zijn tegenstander zijn gewonnen partij na onder toeziend oog van Huib en Sander. Op de achtergrond de rest van Lewenborg 2.

 

– O – O – O –