Eerste verliest kansloos tegen Middelstum

Dinsdag 14 maart 2023 stond de wedstrijd van het eerste tegen hekkensluiter Middelstum gepland. Middelstum had de eerste 5 ronden allemaal verloren, dus dit was op papier een gemakkelijke wedstrijd. Maar van de vaste spelers van Leek I ontbraken Erwin, Marijn en Pieter, die vervangen werden door Frans, Huib en Sander B.

De speellocatie van Middelstum was moeilijk te vinden. De plek waar de navigatie stopte was duister, en het adres niet te zien. Na wat telefonisch overleg bleken we een duister pad in te moeten rijden. Op een duistere parkeerplaats lieten we de auto achter, en liepen naar een verwijderd lichtje. We kwamen bij een boerenschuur, waar we achterom liepen. Opeens stonden we in een eetkeuken, waar overduidelijk geen schaakclub speelde. De bewoners deden er het zwijgen toe, maar lieten na enige tijd toch weten dat er ergens op het terrein wel een schaakclub was. Na wat rondspeuren openden we een andere buitendeur, maar die gaf toegang tot een woonkamer. Bij een derde deur aangekomen belden we eerst maar eens even met onze teamleider ad interim, Sander W. Hij bleek achter die deur te staan, en zo waren we met de nodige vertraging toch aangekomen op de plaats waar we onze wedstrijd moesten spelen. In eerste instantie liep dat goed. Tijmen stond al na een zet of negen totaal gewonnen, en was inderdaad als eerste klaar, 1-0 voor Leek. Huib stond daarentegen al heel snel erg slecht. Hij dacht nog in troebel water te kunnen vissen maar werd toen in eens mat gezet; 1-1 dus.

Aldert Jan bereikte weinig met wit tegen zijn tegenstander en besloot snel tot remise: 1½-1½. Sander Westerlaan stond moeilijk, Kees stond ook niet beter, Bauke had het moeilijk. Frans stond wel behoorlijk, en Sander Bolhuis had enige compensatie voor een verloren pion. Kortom het zag het niet al te florissant uit. Bauke verloor inderdaad vrij snel, 2½-1½ voor Middelstum, ook Sander B hielt het niet vol, 3½-1½. Kees kwam terug uit verloren stand en maakte er 3½-2½ van. Sander W sloeg een remise aanbod af omdat hij een kans op 4-4 zag, maar dat bleek een illusie, de twee resterende partijen werden door Middelstum gewonnen, een beschamende 5½-2½ nederlaag voor Leek.

Met nog een lastige wedstrijd tegen Lewenborg voor de boeg kan de slotklassering nog 2,3 of 4 zijn. Wie weet maken we er thuis meer van.

Groeten,
Kees

Slotstelling Tijmen tegen Middelstum

Slotstelling Huib tegen Middelstum

 

– O – O – O –