Bekerteam Leek 1 uitgeschakeld

Donderdag 19 januari 2023 reisde het eerste bekerteam af naar het Denksportcentrum in Groningen om het in de tweede ronde van de beker op te nemen tegen het eerste team van de Groninger Combinatie. In de reguliere competitie hadden we ruim verloren van dit team (2-6), dus de kansen leken niet heel goed. Zeker niet omdat we niet in onze sterkste opstelling gingen, Aldert-Jan en Erwin waren verhinderd. Hun plaatsen werden ingenomen door Pieter en Tijmen.

In eerste instantie ging het allemaal nog wel voor de wind, Sander kwam goed uit de opening, Kees iets minder. Pieter haalde geen voordeel uit de opening met wit, en Tijmen had zoals gebruikelijk een wilde stelling. Sander vergaloppeerde zich, offerde een pion omdat hij een kwaliteit dacht te winnen, maar overzag zwarts parade. Daarna was het vechten tegen de bierkaai. Kees kwam steeds gedrukter te staan en zijn stelling stortte volledig in. Tijmen had intussen via een vorkje een kwaliteit gewonnen, en moest nu verder een eindspel van twee torens tegen toren en paard met nog een hoop pionnen zien te winnen.

Pieter kwam verloren te staan met een stuk achter, maar kreeg opeens toch nog winstkansen doordat zijn tegenstander een toren in de aanbieding deed. Dus even leek er nog zicht op 2-2 en een barrage, maar helaas, beiden kwamen niet verder dan remise. 3-1 tegen GC I, met allen spelers van boven de 2100, niet iets om je voor te moeten schamen. En de punten kwamen van de invallers.

Kees
22-01-2023

– O – O – O –