Verslagen Interne competitie 2023-2024

Met enige regelmaat wordt er een verslag gemaakt van de speelavonden van de Interne Competitie. Deze zijn hieronder te bekijken. Veel leesplezier.

 • Snelle beslissingen bij 2e ronde interne competitie 18-09-2023 by Pieter Doller Categorie(ën): Algemeen, Intern, Senioren, Verslagen
  In de tweede ronde van de interne competitie van de schaakclub Leek, waren de meeste partijen sneller beslist dan gewoonlijk. Clubkampioen Tijmen kon na een grote afruil van stukken in de opening, met zijn paard binnendringen in de stelling van Sander Bolhuis en won vlot daarna. Tobias ging mee in het gambiet van Marijn, maar werd daardoor al vroeg in de avond onder de voet gelopen. Sebastiaan de Jong verspeelde in de opening een paard en dat brak hem later op, ondanks pogingen om de aanval te openen. Hij moest na een ruim een uur spelen, de winst aan de talentvolle jongere Mohannad laten. Hidde offerte een loper op h3 voor een aanval, die helaas niet goed uit de verf kwam. Na verder stukverlies van Hidde, kon Frans hem mat zetten. Gerwin en belangstellende Tom Waalewijn speelden een boeiende partij. Een paardvork van Gerwin op de koning en toren van Tom bleek later beslissend. De partij die het langst duurde was die tussen de hoogste ratinghouder Aldert-Jan, en good-old Gerrit. In een gelijkwaardige stelling miste Gerrit de beste voortzetting, waarvan Aldert-Jan profiteerde en naar winst afwikkelde. Pieter speelde niet mee i.v.m. oneven aantal spelers.
  Frans en Pieter
 • Grote opkomst bij eerste clubavond 10-09-2023 by Kees Praagman Categorie(ën): Intern, Jeugd, Senioren, Verslagen

  Afgelopen vrijdag trapte Schaakclub Leek af met de eerste jeugdavond van het seizoen!
  De ouders waren een dag eerder ook al onder de pannen vanwege een ouderavond.

  Er werd afgeweken van het normale les/speelschema en het doel was om zoveel mogelijk partijen met elkaar te spelen. Ondanks de afleiding van wilde vakantieverhalen won nieuw lid Jesse Groen zijn partij van leeftijdsgenoot Stanley Carhart. Clubkampioen Justin Verlaan won een mooie partij van gewaagde tegenstander Jordyn van Keulen. Een glas ranja bracht verkoeling in de warme Balkhoeve en jarige Samuël de Vries trakteerde met chocolade. Al met al weer een geslaagde avond!

  Na de jeugd begonnen de senioren aan de interne competitie. Na de eerste ronde gaan Gerrit Bies, Pieter Doller en Kees Praagman aan kop. Zij wonnen hun eerste partij. Kampioen van vorig jaar, Tijmen Hofstra, deelde het punt met eerste bord speler Aldert-Jan Keessen, de hoogste ratinghouder van de club. Sander Bolhuis en Jos Luchtenberg kampten met een defecte klok, en besloten daarom tot remise. Nieuwe leden Gerwin Fokkema en Sebastiaan de Jong moesten na zware strijd hun partij opgeven. Frans Huisman stond goed tegen Kees Praagman, maar miste een onmiddellijk winnende voortzetting, en moest zich tenslotte ondanks een wanhoopsoffensief gewonnen geven.

  Zwart had Le6-g4 gespeeld om het paard te pennen en zo pion e5 te verdedigen. Maar dat blijkt een grote fout: wit speelt toch Pf3xe5. Slaat zwart de dame op d1 met zijn loper (Lg4xd1) dan volgt Pe5xc6 schaak (door de toren op e1), en wit krijgt de dame terug en houdt een stuk meer over.

   

(intern,verslagen)