We kunnen weer ……… schaken !

Nieuwsbrief no. 13 / 18-01-2022

Geachte leden van de schaakclub Leek,

Aanstaande vrijdag kunnen we weer schaken. De landelijke schaakbond KNSB geeft aan dat dit weer is toegestaan. Voor de jeugdleden geldt dat degene die jullie brengt of haalt zelf bij de Balkhoeve niet naar binnen gaat.

De belangrijkste voorwaarden, waaronder de schaaksport weer is toegestaan, op een rij:
– Onderlinge wedstrijden of trainingen op de schaakclub zijn toegestaan zonder beperking in tijd of aantallen.
– Voorwaarde is wel dat er zoveel mogelijk 1,5 meter afstand gehouden kan worden en dat er mondkapjes gedragen worden (voor 13 jaar en ouder). Tijdens de partij (zittend achter het bord) is een mondkapje niet verplicht, evenmin als het aanhouden van 1,5 meter afstand. Het advies is om wegwerpmondkapjes te dragen.
– Het tonen van een Corona Toegangs Bewijs (CTB) is verplicht vanaf 18 jaar, behalve voor functionarissen en begeleiders van kwetsbare personen.
– Toeschouwers zijn niet toegestaan.
– Externe wedstrijden (competities) zijn niet toegestaan.

Pieter Doller
voorzitter@schaakclubleek.nl