Leek 2 onderuit tegen DAC 1

Onlangs wist Leek 2 nog gelijk te spelen tegen het eerste van Winschoten, helaas lukte dit tegen het sterke combinatieteam van Delfzijl en Appingedam niet.


Even leek het erop dat Leek 2 toch voor een stunt ging zorgen nadat Katrinus Posthumus won van Jovanovic en Gert-Jan Ris en Tobias van Essen gewonnen posities bereikten.


Helaas vergat youngster Tobias zetcontrole te doen en verloor hij zijn loper en later de partij.
Gert-Jan Ris liet nogmaals zijn bloedvorm zien en versloeg zijn op papier sterkere tegenstander gedecideerd en consolideerde hiermee zijn 100% score.


Helaas was hiermee de koek op voor Leek 2. Thomas Rockers hield het lang en knap vol tegen de sterke Molenhuis, maar moest helaas toch zijn meerdere erkennen in de tegenstander tegen het einde van het middenspel.

Issa Albadeen trof het niet met een tegenstander met een rating boven de 1800 en moest na dapper tegenspel uiteindelijk toch het hoofd buigen, waarna de ogen waren gericht op Frans Huisman bij een 2-3 stand. Frans ontwikkelde zijn stelling helaas te traag. Een torenoffer van zijn tegenstander op de open h-lijn, met daarna een gedwongen mat, bepaalde de eindscore op 2-4 voor DAC.Katrinus Posthumus
Teamcaptain sc Leek 2
 

– O – O – O –