Intern Jeugd Senioren Verslagen

Geslaagde schaakavond in Leek

Afgelopen vrijdag was het weer een geslaagde jeugdavond bij Schaakclub Leek.

Meester Sander gaf de paard groep les over de dubbele aanval en de loper groep werd door Meester Tobias meegenomen in het pionneneindspel. Na de lessen begonnen we met de 4e ronde van de competitie. De partij van Siem en Leonard ging de hele tijd gelijk op, maar toen Siem de dame van Leonard vast probeerde te zetten verraste Leonard hem met schaakmat in 1 zet. Thijs en Tobias pasten in hun partij gelijk toe wat ze over het pionneneindspel hadden geleerd en zorgden er zo voor de er geen vijandelijke pionnen aan de overkant konden komen. Deze partij eindigde uiteindelijk in remise. Jesse won van Elise en Samuel had Milan in de laatste minuut van de avond op een mooie manier mat gezet. Stanley won op het laatste moment door overwicht aan stukken van Asya.

Daarna was het de beurt van de senioren. De senioren speelden een snelschaakavond van 14 ronden. Aan het eind van de avond waren er Tijmen Hofstra, Johan ten Hoor en Pieter Doller alle 3 met 11 uit 14 bovenaan geëindigd. Dat betekende dus dat de snelschaakavond werd afgerond met 3 winnaars.

Vrijdag 27-10 is er geen jeugdschaken vanwege de herfstvakantie. Voor wie geen weekje zonder schaken kan: maandag 30-10 van 18:30 tot 19:30 zijn we welkom bij Schaakclub Roden (schoolstraat 1)!

3 november spelen we gewoon weer in Leek, tot dan!

– Tobias, Johnny, Jan-Arie, Sander

Opperste concentratie tijdens het eindspel.
Thijs van der Meulen (Links) en Tobias Stekelenburg