Jeugdschaken tot en met einde seizoen 2017-2018

Hier even de data voor het jeugdschaken in de maanden april en mei 2018, zodat jullie daar rekening mee kunnen houden. Ze zijn ook te vinden op www.schaakclubleek.nl onder Agenda.
Vrijdag 30 maart is er géén schaken omdat het dan Goede Vrijdag is (Paasweekend). Op vrijdag 6 april, 13 april en 20 april is er gewoon jeugdschaken van 18.30 tot 19.30 uur.
Vrijdag 27 april is het Koningsdag en is er géén schaken. Om niet twee weken achter elkaar vrij te zijn, is er op vrijdag 4 mei wel jeugdschaken en stoppen we om 19.30 uur precies, zodat iedereen op tijd voor de 4 mei-herdenking kan zijn. De senioren schaken die avond vanaf 20.30 uur. Op 11 mei en 18 mei is er jeugdschaken, al stoppen we op 18 mei om 19.15 uur, omdat er dan in de Balkhoeve een GONG-schaaktoernooi plaats vindt.
We sluiten het seizoen met de jeugd af op vrijdag 25 mei met een feestelijke prijsuitreiking, waarbij er voor ieder jeugdlid een ereprijs is. De komende weken schaken de kinderen veel partijen voor de interne competitie, zodat we aan het einde van het seizoen de stand kunnen bepalen. Er zijn poules met verschillende sterkte.
Als uw kind meerdere vrijdagavonden niet aanwezig kan zijn, dan horen de jeugdleiders Teije Smedinga (teijesmedinga@gmail.com) en/of JanArie Stokhorst (ja@stokhorst.nl) dat graag even.

Informatie Stappenmethode Jeugdschaken

Bij de schaakclub Leek e.o. maken we bij het jeugdschaken gebruik van de officiële leermethode van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, de Stappenmethode. Ieder jeugdlid heeft één of meer stappenboeken gekregen om zo (beter) te leren schaken. Ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen duidelijk is wat de inhoud van de stappenboeken is en hoe er geleerd wordt. Wie daar meer over wil weten, raad ik aan om eens op de website van de KNSB te kijken: www.schaakbond.nl of direct naar www.stappenmethode.nl te gaan. Daarnaast gebruiken we nog andere schaakmaterialen (o.m. het schaakkaartspel Rekenschaak), en willen het aanbod bij de schaakclub Leek uitbreiden met bijvoorbeeld 468-Chess-materiaal voor de jongsten.

Subcategories