Informatie Clubschaken

Schaakclub Leek: "waar iedere schaker sport en ontspant"

Bij de schaakclub Leek wordt fanatiek schaken gecombineerd met gezelligheid. Iedere schaker uit Leek en omgeving kan op vrijdagavond terecht voor een mooie schaakpartij, om beter te leren schaken en om na te praten aan de bar. Op ieder niveau (rating van 1200 tot boven de 2100) kan er geschaakt worden.

Het schaakseizoen loopt van september tot juni; er is een externe en interne competitie, rapidcompetitie, snelschaken, massakamp, gongschaken, school-schaken en jeugdtoernooi. Leden zijn tegelijkertijd lid van de NOSBO en KNSB. Het eerste team speelt in de Promotieklasse van de Noordelijke Schaakbond. Van 18.30 tot 19.30 uur is er jeugdschaken. Junioren en senioren spelen om 19.45 uur hun partijen. De speellocatie is De Balkhoeve bij de Lindenborg.

Kunt u schaken, maar is het er nooit van gekomen om echt te gaan schaken? U kunt gratis drie keer bij de club meedoen zonder verdere verplichtingen. Als u voor vrijdags 17.00 uur een mailtje stuurt aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wordt u ingedeeld voor een partij in de interne competitie. Wij zien u graag!

Jeugdschaken

Jeugdschakers van 6 tot ca. 14 jaar kunnen om 18.30 uur komen om een aantal partijtjes te spelen en om schaakles te krijgen. Er zijn jeugdleiders aanwezig die uitleg geven over het jeugdschaken en gang van zaken. Bij de jeugd wordt gebruik gemaakt van de Stappenmethode, die kinderen (beter) leert schaken. Schaken is niet alleen een leuke sport, maar ontwikkelt ook het denkvermogen. Dus wil jij het eens proberen? Kom dan gerust langs met of zonder je ouders.