Leek wint opnieuw massakamp met Roden

Traditioneel vindt tussen Kerst en Oud- en Nieuw de massakamp tussen de schaakclubs Leek en Roden plaats. Dit jaar was dat op maandagavond 29 december 2014. Hoewel de gezelligheid voorop staat, is er ook sprake van een gezonde rivaliteit tussen de beide verenigingen. Het eerste team van Leek speelt in de Promotieklasse van de NOSBO en het vlaggeschip van Roden ligt op koers voor het kampioenschap in de eerste klasse, met promotie naar de Promotieklasse. Qua rating ontlopen beide teams elkaar ook niet. Bij de massakamp doen echter niet alle sterke spelers mee, en wellicht mede daardoor wist Leek voor de vierde achtereenvolgende keer de massakamp te winnen. Nadat de jeugd van Leek al een 7 – 1 voorsprong had genomen, presteerden de Leekster volwassenen ook net iets beter dan de buurgenoten uit Roden: 19 tegen 17. Met de einduitslag van 26 – 18 mag Leek de wisseltrofee weer een jaar in de Balkhoeve bewaren. De deelnemers lieten zich de appelhaverkoeken van Roden en de kaas en worst van Leek zich goed smaken. Rest nog te vermelden dat er ook drie leden van Het Schaakkwartier meededen, waarvan Chris Admiraal topscorer van het toernooi werd met 3 uit 3. Op de foto's een impressie van de massakamp van de jeugd en senioren.